Nu är det jul igen!

Erfarenheten säger oss att det blir jul varje år. Men vårt engagemang i kunder som Erikshjälpen och UNHCR påminner oss också om att det finns 364 dagar till i almanackan, då behovet av generositet och medmänsklighet är lika stort. Därför ger Lindqwist, varje jul, en gåva till organisationer som gör skillnad. Hittills har våra bidrag gått till Kuichivedu (Erikshjälpen), Majblomman, Rapport från Södra Sudan (UNHCR), Shelterbox och Frälsningsarmén. Känn dig delaktig!

 

blommaEN BLOMMA TILL JUL!

Majblomman arbetar för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Organisationens vision är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Lindqwist bidrag går speciellt till barn i Nässjö kommun, som sökt hjälp via organisationen, för att de också ska få en riktigt bra julhelg! Läs mer på www.aftonbladet.se. God Jul och Gott nytt År önskar vi på Lindqwist!

 

RAPPORT FRÅN SÖDRA SUDAN

2008 assisterade vi cirka 70000 flyktingar att återvända till sina hembyar efter mer än 20 års krig. Dessvärre hade vi då den omvända situationen, att flyktingar kommer till sydvästra Sudan. 5000 flyktingar på flykt från Kongo-Kinshasa och LRA:s Army som härjade nära gränsen. UNHCR tackar för alla bidrag vilka möjliggör för oss att arbeta vidare med att få en varaktig lösning för världens flyktingar. Lindqwist julpengar år 2008 gick till östra Kongo.

 

GLÄDJEN STOR I KURICHIVEDU

Här får barnen daglig omvårdnad, stor omsorg och näringsrik mat. De kommer från fattiga familjer där föräldrarna inte har möjlighet att ge sina barn vare sig utbildning eller hälsovård. Barnen på förskolan är otroligt charmiga och glada. Det syns att de blir väl omhändertagna av personalen och föräldrar utrycker stor tacksamhet över förskolan. Lindqwist julpengar 2007 gick hit.